Miért válaszd a Stúdió óráit?

Mai civilizált világunk, az ülő életmód, a természetes mozgás hiánya negatív hatással van testtartásunkra, mozgásunkra, ezáltal az izületekre, a gerincoszlopra.

A természetes mozgás hiányában felborul az izomegyensúly, megszűnik az idegrendszer és az izomzat megfelelő kapcsolata. Helytelen mozgásminták, rossz beidegződések alakulnak ki, egyes izmok ki is kerülnek az idegrendszer látóteréből, mindezek hosszútávon mozgásszervi problémákhoz, fájdalmakhoz vezetnek.

A HArmónia Pilates szemléletével kialakított csoportos órák célja a felborult izomegyensúly helyreállítása egészen az alapoktól, tehát a megfelelő izom-ideg kapcsolat megteremtésétől kezdve. Ezért az Órarendet egy komplex rendszer alapján állítottam össze, a hagyományos fitness termi órákhoz képest így lehetőség nyílik arra, hogy az adott óra funkcióját a megfelelő idő és minőségi izommunka ráfordításával maximálisan kihasználjuk. Ezzel pedig a testünkre – és lelkünkre – gyakorolt hatását fokozzuk.

A Stúdióban minden egyes órának megvan a saját szerepe, speciális területe:

  • Balance: fókuszban a hasizmok, és a záróizmok. A mély és felületes hasizmok speciális tréningje, mellyel nemcsak laposabb hasat érünk el, hanem a köldök mögötti ágyéki gerincszakasz és a medence folyamatos stabilizálásával, a derék és hátfájdalmakat is kiküszöböljük.
  • Stretching/mobility: fókuszban a nyújtás, mobilizálás. A megfelelő izom-ideg kapcsolat kialakítását gátolják a túlműködő, megrövidült izmok, a beszűkült izületi mozgástartományok, ezért az órák célja a rugalmasság és a megfelelő mobilitás helyreállítása.
  • Flow, eszközös órák: a helyes mozgásmintákkal végrehajtott gyakorlatok (melyeket megalapozhatunk az előbb felsorolt órákkal) az igazán hatékonyak az alakformálásban. Hiszen ha a megfelelő izom-ideg kapcsolatot létrejött és emellett izmaink is kellően rugalmasak, izületi mozgástartományunk nincs beszűkülve, akkor a gyakorlatokat pontosabban fogjuk tudni végrehajtani és valóban oda fognak hatni, amely területet megcélozzuk (farizom, törzsizmok stb.).

A pilates módszernek köszönhetően pedig a komplex, lendület nélküli, teljes mozgástartományban végzett izommunka vastagodás nélküli szálkás, rugalmas izomzatot fog építeni. A HArmónia Pilates szemléletével összeállított Órarendben az órák egymást kiegészítve komplexen hatnak, felerősítve magának az alap pilates módszernek a hatását. Várunk mindenkit szeretettel!

Horváth Anita

Stúdió Vezető

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close