Pilates Oktató Tanfolyam

Sajátítsd el a HArmónia Pilates oktatási módszerét!

Segíts vendégeidnek, hogy kezükbe vehessék saját egészségük kulcsát!

A 4 napos képzés átalakult: Online elmélet + 3 nap gyakorlati oktatás (tavasszal és ősszel). Érdeklődés: horvathanita.kepzesek@gmail.com

A 2023. őszi gyakorlati képzés időpontja november 17-18-19. péntek-szombat-vasrárnap Jelentkezési határidő: november 12. az online elmélet befizetése mellett.

A pilates módszer az izmok nyújtásával, erősítésével, a testközpont aktíválásával a test izomegyensúlyát állítja helyre. Keleti és nyugati filozófiákat ötvöző szemléletével oldja a stresszt, a test és a lélek harmóniájára törekszik.

Népszerűsége hatásosságának köszönhető mivel a testet egységes egészként kezelő szemlélete miatt bármilyen izületi probléma, porckorongsérv esetén is megfelelő és egyénre szabható mozgásforma.

Nagy vendégkört vonz, hiszen a fiataltól az idősebb korosztályig bármilyen életkorban és egészségügyi problémával, különböző szinteken végezhető.

A pilates módszer oktatásának elsajátítására már számos lehetőség van, ezzel együtt különböző minőségű oktatást lehet választani.

A HArmónia Pilates Oktató Tanfolyamon nem csak gyakorlatok összességét tanulod meg. A pilates egy komplex módszer, aminek segítségével a vendég testalkatának, izomzatának, terhelhetőségének figyelembevételével egyénre szabottan lehet korrigálni a testtartást és ezzel visszaállítani a felborult izomegyensúlyt. A tananyag az egészségügyi pilates szemléletével ötvözve a különböző korú és egészségügyi állapotú vendégek részére csoportos és magánóra tartására egyaránt felkészít. Az óravezetés módszertana a testtudat fokozott kialakítására fókuszál.

Oktató: Horváth Anita edző, terápiás pilates oktató, BodyBalancePilates® instruktor, pre- és rehabilitációs tréner

Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2020/002891

(A BodyBalancePilates® német továbbképzés, a német prevenciós törvényre támaszkodó, az ottani biztosítók által támogatott gyógykezelési lehetőség, így az egyetlen, az egészségügyben is elfogadott pilates irányzat)

A HArmónia Pilates Oktató Tanfolyam előnyei:

 • Oktatóbarát képzés: egy oktatónak mindig számolnia kell az óratartásból adódó túlterhelődéssel és annak egészségügyi következményeivel. A pilates módszer oktatása nem követel az oktatótól az óratartás közben állandó fizikai munkát, ezért bármilyen korban és terheltség mellet oktathatsz pilatest.
 • Vendégbarát képzés: elsajátítod a vendégek személyre szabott oktatását csoportos órán belül is, melynek eredménye a széles spektrumú vendégkör és a rengeteg pozitív visszajelzés, állapot javulás, hálás vendég.
 • Komplex szemlélet: képessé válsz a vendéget 3D-ben látni, észrevenni mozgásának és a mozgásszervi panaszainak összefüggéseit és ezáltal megtanítani a megfelelő korrekcióra
 • Egészségügyi szempontok: az egészségügyi pilates szemléletével tartott oktatás képessé tesz nemcsak rehabilitációs célú csoportos és magán órák tartására, hanem célzottan a medence izomzatának, a záróizmok és a mély hasizmok tréningjének oktatására, mellyel a szétnyílt hasizom, az inkontinencia és egyéb, a záróizmok gyengeségéből fakadó egészségügyi probléma is kezelhető.
 • Úttörő munka: a képzésen olyan óravezetési módszert sajátíthatsz el, amely egyedülálló módon képes fejleszteni a vendég testtudatát, életmódváltásra ösztönöz és segítséget nyújt a hosszútávú egészségmegőrzésben. A vendégek számára nem csak egy oktató, hanem támogató mentor is lehetsz.
 • Több, mint 200 gyakorlat: klasszikus és továbbgondolt gyakorlatok, amelyek lehetővé teszik pilates módszerű óra tartását férfi és női vendégek részére egyaránt, az egészségügyi szempontokat szigorúbban figyelembe vevő órától a funkcionális edzésig.
 • Referencia: Csoportos oktatóként és személyi trénerként egyaránt rendkívül fontosnak tartom, hogy az általam tartott tanfolyam ár-érték aránya kedvező legyen. Illetve hogy a tanfolyam ára a későbbi oktatói munkával megtérüljön és oktatóként hosszútávú perspektívát nyújtson. Gyere és látogass el Stúdiómba bármelyik csoportos pilates órámra, ahol megtapasztalhatod oktatási módszeremet illetve felmérheted a lehetőségeidet pilates oktatóként!

A képzés alapfeltételei:

 • mozgással kapcsolatos szakirányú végzettség (csoportos és személyi edző, gyógytornász, tánctanár, testnevelés tanár stb.)
 • ennek hiányában a Testalkatelemzés Edzőknek/Oktatóknak/Tanároknak online ismeretanyag elsajátítása

(Oktatók részére a TestalkatElemzés nem előfeltétele a Pilates Tanfolyamnak, de hiánypótló szemlélete, a testalkatok és mozgásminták, mozgásszervi panaszok összefüggéseinek átlátása miatt mindenki számára ajánlott!)

Két képzés együttes kedvezménye: amennyiben egy éven belül a TestalkatElemzésre és a Pilates Oktató Tanfolyamra is jelentkezel 10.000,-ft kedvezményt kapsz a második képzés árából.

A tanfolyam jellege: hivatalos felnőttképzés

Sikeres vizsga után Pilates Oktató Tanúsítvány

A képzéssel kapcsolatban rendszeresen felmerülő leggyakoribb kérdésekre itt találsz választ: https://harmoniapilates.hu/gyakori-kerdesek-kepzessel-kapcsolatban/

Tematika:

Elmélet: a befizetést követően egyből hozzáférhetsz az elméleti anyaghoz: Pdf formátumban letölthető elméleti ismeretanyag + videók 1 éves korlátlan hozzáféréssel

 • Elméleti modul 1: A pilates alapjai, Légzés, A medence stabilizációja
 • Elméleti modul 2: Pilates és mozgásszervi problémák, Általános patológiák , Szétnyílt hasizom
 • Elméleti modul 3: A HArmónia Pilates oktatásának módszertana, Általános és klasszikus pilates óra felépítése, Kommunikáció, Vendégek csoportosítása

3 napos gyakorlati oktatás: A gyakorlati oktatáson való részvételhez szükséges az elméleti anyag ismerete!

 • Gyakorlati modul 1: Matrac gyakorlatok kiindulóhelyzetek szerint
 • Gyakorlati modul 2: Gyakorlatok állóhelyzetben (a pilates módszer alkalmazása funkcionális gyakorlatok pl. trx használata esetén)
 • a gyakorlati oktatás részeként Horváth Anita oktató  különböző felépítésű pilates órákat tart a résztvevőknek
 • a gyakorlati napok anyagát, a gyakorlatok fényképével és leírásával nyomtatott formában kapják meg a résztvevők

A tanfolyamról készült videókért görgess lejjebb!

Facebook oldalak:

Újonnan indított képzésekkel kapcsolatos oldalam: https://www.facebook.com/horvathanita.kepzesek

A pilatessel kapcsolatos munkásságom oldala: https://www.facebook.com/horvathanita.harmoniapilates

Az elméleti anyag bevezetőjét és az egyik, a légzéssel kapcsolatos videóját az alábbi linken nézhetitek meg:

https://drive.google.com/file/d/1Z2hFhoE-85z7-XG-EpoPY5nD25MzEKhx/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1ug3P_xWPkQ7wbwJG4CzhZm3R0FidRZty/view?usp=sharing

Ára:

Az elméleti ismeretanyag ára: 70.000,-ft. (az online elméleti anyaghoz a megvásárláskor hozzáférhetsz)

A gyakorlati oktatás ára: 119.000,-ft. (mely az első gyakorlati napon készpénzben vagy utalással fizetendő)

A gyakorlati oktatás időtartama:

 • 3 nap

Időpontja:

2023 március 31-április 02. péntek-szombat-vasárnap

(10.00-18.00 óráig)

Helyszíne:

 • HArmónia Pilates Stúdió Bp. XIV., Vezér u. 74.  2. emelet (Vezér u. Fogarasi út sarok)

A tanfolyam ideje alatt kávéra és teára a vendégeim vagytok. Hűtő, mikro van.

Érdeklődés, jelentkezés, e-mailben:

horvathanita.kepzesek@gmail.com kérd a képzés tájékoztatóját!

A cikkek és videók a tanfolyamról:

Képzés galéria

%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close