Csoportos órák

A csoportos órák órarendjét megtalálod az Órarend menüpont alatt.

ÓRA LEÍRÁSOK

A stúdió csoportos órái kezdőtől a haladóig:

A pilates módszer (neutrális medence és gerinc megtartásával végrehajtott gyakorlatok) lehetővé teszi, hogy a gyógytornát követő kímélő tornától kezdve a nehéz funkcionális edzésig miden korosztályú, nemű, igényű vendég megtalálja a számára leginkább megfelelő gerincbarát órát.

Ezért a stúdióban három nehézségi fokozaton különböző csoportos órák közül lehet majd választani.

Fokozatok:

 •  könnyű: közvetlenül gyógytornát követően, szülés után, idősebb korosztály részére, a gyakorlatokat olyan kiindulóhelyzetekben hajtjuk végre, amelyekben könnyebben lehet személyre szabni az adott gyakorlat nehézségét
 •  közepes: átlagos erőnléttel rendelkezőknek,
 • haladó: a kihívásokat kedvelőknek, edzettebb nőknek, férfiaknak

Óra típusok:

 • Pilates Balance: koncentrált has- és mélyizom torna (fél órás hasizomblokkal): az egészségügyi pilates szemléletével tartott óra, a hasizmokra és mélyizmokra és ezáltal a medence stabilitására és regenerálására koncentráló speciális óratípus, mellyel megelőzhető és kezelhető a derékfájás és egyéb ízületi problémák, különösen ajánlott szülés után a szétnyílt hasizom regenerálására, illetve a záróizmok gyengeségéből fakadó inkontinencia, aranyér, sérvet megelőző állapot kezelésére. Pozitív hatása van többek között a menstruációra, a szexuális életre,a  menopauzára is. Besorolása: könnyű/közepes
 • Pilates Therapy:  egészségügyi szemléletű pilates könnyített kiindulóhelyzetek, gyógytorna után közvetlenül is  látogatható csoportos óra. Besorolása: könnyű
 • Pilates Senior: eszközös, az idősebb korosztály igényeinek megfelelő változatos torna. Besorolása: könnyű.
 • Pilates Eszközzel: az eszközökön kívül  a saját testsúlyunkat is használjuk, alakformáló, szálkásító hatású. Besorolása: közepes
 • Stretching: dinamikus és statikus nyújtások az izomrövidülések kezelésére. Besorolás: közepes
 • Mobility: fascia (kötőszöveti) mobilizálás, a kötőszöveti összetapadások oldása, ízületi mozgástartományok növelése. Besorolás: közepes.
 • Stretching/Relax: a nyújtó és mobilizáló gyakorlatok mellett aromaterápia segíti elő az ellazulást, relaxációt
 • Jóga/Stretching: a mobilitás fejlesztése mellett az órán fókuszba kerül a tudatos ellazulás, elengedés, valódi mély megpihenés képességének elsajátítása testi, lelki(érzelmi) és mentális szinten egyaránt. Besorolás: könnyű/közepes.
 • Pilates Flow: flow óravezetés, dinamikus végrehajtás pilates módszerrel, rendkívül jó kalória égető, intervall jellegű, erőnlétet fokozó óra, funkcionális és jóga elemekkel. Besorolás: haladó.
 • Back-Power/köredzés: eszközös funkcionális edzés, erőfejlesztő. A neutrális pozíció megtartása minden erőgyakorlat végzése közben: ezáltal hatékonyabb izommunka, a gerinc és ízületi problémák kiküszöbölése. Besorolása: haladó.
 • Core+Stretching: FÉRFIAKNAK! Speciális óra a férfiak testfelépítésének és egyedi igényeinek figyelembevételével. A fókusz a nyújtáson és a törzsizmokon. Besorolás: közepes.
 • Stretching/Hangtál: a dinamikus nyújtó és mobilizáló gyakorlatok után 15 perces hangfürdő. A tibeti hangtálak csodálatos hangja nemcsak páratlan élmény, rezgésük izomlazító hatása oldja a stresszt, az izmok feszültségét és elindítja a testben felhalmozódott pangó folyadékot

Férfiaknak

A férfiak és nők testfelépítése eltérő. A nők felsőtestének ereje csak 60%-a a férfiakénak. A férfiak csípője keskenyebb, izomzatuk kötöttebb, mint a nőké.

A pilates módszer mindkét nem részére nagyon hatásos, viszont tapasztalataim szerint az alapvető különbségek miatt más igény merül fel a gyakorlatokkal kapcsolatban a férfiak részéről.

Érthető okok miatt nem szeretik a pilatesnek azon mozdulatait, gyakorlatait, amiket nőiesnek ítélnek meg, amikre viszont a nőknek anatómiai felépítésük miatt szükségük van.

Felsőtestük erősebb, ezért előnyben részesítik a nehezebb gyakorlatokat. Az erősebb felsőtest azonban túlságosan kötötté válhat, a túlfeszülő izmok gátolhatják a bordakosár mozgását és ezzel együtt a légzést. Ez hosszútávon a has folyamatos kitolásához, a hasizmok szétnyílásához, majd ebből következően hasi sérvhez is vezethet. Ezért számukra a bordakosár és a háti gerinc mobilizálása, valamint a hasizmok speciális technikával történő edzése kulcsfontosságú. Kimondottan férfiak számára összeállított óra a CORE+STRETCHING.

A fenti szempontokat figyelembe véve a következő koedukált órák közül is választhatnak: Stretching,  BackPower, Pilates Flow órák.

Nőknek

A pilates a nők egészségének hosszútávú megtartásában kulcsfontosságú. Rendszeres gyakorlásával nemcsak gerinctornát és mélyizom tornát, hanem hatásos alakformálást is végzünk. Az óraleírások alapján választhatnak a kezdőknek is szóló könnyített Pilates Therapy, a célzott hasizom, mélyizom torna a Pilates Balance, a gerincbarát alakformáló óra Pilates Eszközzel vagy a férfiaknak is ajánlott BackPower, az intervall edzés hatású Pilates Flow valamint a nyújtó, izületi mozgástartomány növelő Stretcing/Mobility órák közül.

Gyermekeknek

 • 12 éves kortól a felnőtt pilates órák látogathatóak.

A Pilates hatásai:

 • javítja a testtartást, tudatosítja a helyes tartást, erősíti a mélyizmokat, megelőzi és gyógyítja a derékfájást és a mozgásszervi problémákat
 • hosszú szálkás izomzatot épít,
 • javítja az állóképességet, a koordinációt, a hajlékonyságot és az izületi mozgékonyságot
 • légzéstechnikája felgyorsítja az anyagcserét, amely minden eredményes fogyókúra alapja,
 • jótékonyan hat az alakra, különösen a problémás deréktáji részre,
 • fiatalon, rugalmasan tartja testünket,
 • rendkívül jó kiegészítője a cardio mozgásformáknak, futásnak,
 • speciális hasizom technikája a laposabb has szempontjából kulcsfontosságú, szülés után nemcsak az egyetlen ajánlott módszer, hanem elengedhetetlen a hasizom és a medence regenerációjában
 • a speciális hasizom, mélyizom és záróizom technikája jótékonyan hat a szexuális életre valamint elősegíti az záróizmokkal kapcsolatos esetleges panaszok javulását, pozitívan hat a hormonháztartásra (menstruáció, inkontinencia, aranyér, prosztata problémák, stb.)
%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close