Gyakori kérdések képzéssel kapcsolatban

A HArmónia Pilates Tanfolyam leírását itt találod: https://harmoniapilates.hu/pilates-tanfolyam/

A TestalkatElemzés Oktatóknak leírását itt találod: https://harmoniapilates.hu/edzoknek-oktatoknak-tanaroknak/

Magyarországon akkreditált-e a Pilates Oktató Tanfolyam?

Magyarországon a jelenlegi törvények szerint nincs akkreditált pilates tanfolyam. A pilates képzés szakmai továbbképzésnek minősül, ezért egyik pilates képzés sem akkreditált. A külföldön akkreditált képzések akkreditációja Magyarországra nem vonatkozik.

Mit jelent a B/2020/002891 felnőttképzési szám?

Horváth Anita a magyar felnőttképzési rendszerben regisztrált felnőttképző.

A felnőttképző megkülönbözteti az online és a gyakorlati oktatást. Az online formában tartott oktatás a rendszerben nem regisztráció köteles, a gyakorlati, személyes kontaktot igénylő oktatás viszont igen. Ennek értelmében a Pilates Tanfolyam gyakorlati oktatásán résztvevők adatai a felnőttképző rendszerben regisztrálásra kerülnek. A pilates tanfolyam elvégzéséről a Tanúsítványt a FAR (Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer) állítja ki.

A képzés elvégzése után hivatalosan dolgozhatok-e Pilates oktatóként?

Ha van szakmai előképzettséged akkor igen. Ha nincs, akkor könyvelővel érdemes beszélni – akárcsak a Magyarországon szintén nem akkreditált jóga képzések esetén – hogy a meglévő alapképzettséged mire jogosít fel. Amennyiben komolyan gondolod a szakmát ajánlom alapképzettség elvégzését.

Magyarországon bármilyen hivatalos sportoktató, sportedző, fitness instruktor képzés megfelelő.

Bárki elvégezheti a tanfolyamot alapképzettség nélkül?

Igen, a tanfolyamot bárki elvégezheti -de hivatalosan nem oktathat- ebben az esetben a saját módszerem a TestalkatElemzés elvégzését is kérem. Hiszen a legfontosabbnak azt tartom, hogy a gyakorlatok ne okozzanak sérülést. Alapképzettség nélkül – alapképzettség megléte esetén is – a TestalkatElemzés rengeteg gyakorlati segítséget nyújt bármilyen gyakorlat végrehajtásához. Aki nem szeretne hivatalosan pilatest oktatni a következők miatt szokta elvégezni a tanfolyamot:

  • saját magával szeretne tisztában lenni, jobban megismerni a gyakorlatok hátterét
  • családtagjainak, barátainak szeretne segíteni, képessé válni otthon is végezhető gyakorlatok összeállítására

Sokan a Pilates tanfolyam elvégzése után kapnak kedvet a hivatalos oktatáshoz és végzik el a szakmai alapképzést is.

Sportoktatóként, edzőként elvégezzem-e a TestalkatElemzés Oktatóknak szóló képzést?

Ezt a képzést minden oktatónak ajánlom bármilyen órát, edzést tart is. Hiánypótló szemlélete, gyakorlatiassága miatt. A pilates gyakorlatok végrehajtásának és oktatásának is rendkívül fontos részét képezi.

Ha csak az elméletet végzem el kapok-e Tanúsítványt?

Nem. Az elméleti és gyakorlati képzés csak együtt érvényes. Az új felnőttképzési rendszer megkülönbözteti az online formában illetve a személyes kontakttal járó gyakorlati képzéseket. Az elmélet online, a gyakorlati képzés személyes kontaktot igényel, de ettől még egy képzésnek számít.

Mit jelent a második képzés kedvezménye?

A HArmónia Pilatesnél két képzés függ össze a TestalkatElemzés Oktatóknak és a Pilates Tanfolyam (elmélet+gyakorlat). A második képzés kedvezménye úgy működik, akárcsak egy cipőboltban, ahol a második pár cipőt kedvezményesen vásárolhatod meg.

Ha befizetsz a TestalkatElemzés Oktatóknak képzésre és 1 éven belül jelentkezel a Pilates Tanfolyamra is, akkor a Pilates tanfolyam árából 10.000 forint kedvezményt kapsz. Tehát a TestalkatElemzés Oktatóknak 30.000,- . A kedvezmény pedig a Pilates Tanfolyam  online elméleti részénél érvényesül, 50.000,- helyett csak 40.000,- lesz.

Ugyanez érvényesül akkor, ha a Pilates Tanfolyamot fizeted be először és a TestalkatElemzés Oktatóknak képzésre egy éven belül jelentkezel, akkor a TestalkatElemzés Oktatóknak ára 30.000,- helyett 20.000,- forint lesz.

Külföldön akkreditált-e a HArmónia Pilates Oktató Tanfolyam?

Nem. A külföldön akkreditált képzések ára ezért jóval magasabb. Magyarországi munkavégzésre a külföldön akkreditált képzések akkreditációja nem érvényes.

%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close