TestalkatElemzés Mozgással foglalkozó szakembereknek

Pre-rehabilitációs célú, a 3D látásmódot elősegítő online elméleti módszertan mozgással foglalkozó szakembereknek, edzőknek, oktatóknak, testnevelés tanároknak, tánctanároknak, jóga oktatóknak, stb. Akiknek fontos vendégeik, tanítványaik mozgásszervi problémáinak megelőzése, kiküszöbölése és a hosszútávú teljesítmény megőrzése. Az online képzéshez bármikor csatlakozhatsz! A befizetést követően elérheted otthonodból!

Az online ismeretanyag a PDF és a videók teljes egészében tartalmaznak mindent, ami az ismeretek hasznosításához szükséges! Amennyiben szeretnéd átbeszélni a tartalmakat, részt vehetsz a TestalkatElemzés Szakembereknek Workshopon!

A képzéshez tartozó 1 napos Workshopot tetszőleges időpontban veheted igénybe. A következő workshop aktuális időpontját itt a weboldalon találod. További információért görgess lejjebb!

Érdeklődés esetén jelentkezz és kérd a pontos Tájékoztatót a horvathanita.kepzesek@gmail.com e-mail címen!

Nézz bele az oktató videóba! Az oldal alján találod!

A TestalkatElemzés a pilates módszerétől független, bármilyen mozgással foglalkozó szakember felhasználhatja a munkájában.

A pilates módszer alkalmazása oktatóként lehetőséget adott számomra arra, hogy a vendégeket a gyakorlatok végrehajtása közben elemezzem és megfigyeléseimet, tapasztalataimat egy saját látásmód kialakítására és ebből fakadóan a TestalkatElemzés megalkotására használjam. Ami egyedi szemléletével – akárcsak más módszerek – elősegíti a mozgással foglalkozó szakemberek munkáját.

A TestalkatElemzés kidolgozója és oktatója: Horváth Anita edző, terápiás pilates oktató, pre- és rehabilitációs tréner

Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2020/002891

Azoknak a mozgással foglalkozó szakembereknek, akiket:

 • érdekelnek az összefüggések a testalkatok, a testtartás, és a rájuk jellemző mozgásminták, mozgásszervi problémák között (nők esetében a mozgásminták lebontása alma, körte, homokóra, atléta típusra is, férfiaknál testtartás és izomzat összefüggései)
 • szeretnék tudni mik az erősségeik, mik a gyengeségeik a különböző testalkatú és testtartású vendégeknek
 • szeretnék megőrizni vendégeik/tanítványaik egészségét és minél több hasznos gyakorlati tanáccsal segíteni őket

Egyedi szemléletű szűrőmódszer:

 • a testalkat tipizálása alapján első látásra képessé válsz felmérni a vendég mozgásában várható hibákat, még az óra előtt fel tudod hívni a figyelmét, hogy mire kell különösen figyelnie
 • megtanulod helyesen javítani a különböző testalkatú és testtartású vendégeket
 • a vendégek/tanítványok kategorizálása megkönnyíti, pontosabbá és hitelesebbé teszi az órák alatti munkádat
 • pre-rehabilitáció: a mozgásminták alapján képes leszel megállapítani, előre jelezni és megelőzni a főbb mozgásszervi problémák kialakulását
 • már kialakult térd, derék, vállfájdalmak stb. okai és az ezzel kapcsolatos megoldások csoportosan és egyénileg
 •  myofasciális trigger pontok és oldásuk, smr technikák, mobilizálás és nyújtás technikák

A 3D látásmód kialakulásának elősegítése miatt a TestalkatElemzés a HArmónia Pilates Oktató Tanfolyam szerves részét képezi.

Online ismeretanyag, a letölthető PDF e-jegyzet tartalmazza:

 • a női és férfi testalkatok és testtartások összefüggései jellemzőit (ábrákkal, leírással)
 • a testalkatokhoz kapcsolód tipikus mozgásminták és javításuk (képes illusztráció, leírás)
 • biomechanikai összefüggések
 • jellemző mozgásszervi problémák és megelőzésük testalkatonként (mely izmokat szükséges erősíteni, illetve lazítani, testtartásonként: hogyan lehet visszaállítani az izomegyensúlyt)
 • a hatásos gyakorlat-végrehajtás, nyújtás, mobilizálás feltételei
 • triggerpont oldó és mobilizáló technikák

Videó kiegészítések:

 • a jegyzetben található ábrák bővített magyarázata
 • tipikus hibák és javításuk testalkatonként a különböző kiindulóhelyzetekben: lunge, guggolások, térdelőtámasz, plank stb. két eltérő testtartással és testalkattal rendelkező oktató által bemutatva
 • a hatásos nyújtás és mobilizálás feltételei az egyes testalkatoknál/testtartásoknál
 • fascia lazítás, hengerezés, triggerpont oldás

A képzés teljes anyagát letölthető PDF formátumban megkapod, amely tartalmazza a speciálisan általam rajzolt izomtérképet, női és férfi testalkatokat, egy általános, egész testre vonatkozó triggerpont térképet. Valamint a videókban is bemutatott tartalmat fényképekkel és leírással.

A kiegészítő videókhoz google tanteremben 1 évig korlátlanul hozzáférhetsz.

1 napos TestalkatElemzés Workshop:

Az online ismeretanyag a PDF és a videók teljes egészében tartalmaznak mindent, ami az ismeretek hasznosításához szükséges! Amennyiben szeretnéd átbeszélni a tartalmakat, részt vehetsz az ingyenes TestalkatElemzés Workshopon.

A Workshopon Horváth Anita előadását követően átbeszéljük, feldolgozzuk az online ismeretanyagot. Az egyéni megközelítéseket és a módszer gyakorlatba történő beillesztését.

Workshopokat rendszeres időszakonként tartok, érdeklődéstől függő gyakorisággal, melyre szintén e-mailben lehet jelentkezni horvathanita.kepzesek@gmail.com ! Az online ismeretanyag megvásárlása 1 workshopon való részvételre jogosít! Kérd az ismeretanyag tájékoztatóját!

Videókat a workshopról itt találsz: https://www.facebook.com/horvathanita.kepzesek

A következő Workshop időpontja: 2023. május 13 szombat 10.00-16.00 óráig.

jelentkezési határidő 2023. május 06.

Helyszíne: HArmónia Pilates Stúdió

1141 Vezér u. 74. 2,. emelet (a Workshopon kávéra, teára a vendégeim vagytok!)

Nézz bele a tanterem videóanyagába!

https://drive.google.com/file/d/1f8NOxCquLNnTObpfw2H2nxAr5QcAstHi/view?usp=sharing

Az online ismeretanyag ára:

45.000,- ft

(Két képzés együttes kedvezménye: amennyiben egy éven belül a TestalkatElemzésre és a Pilates Oktató Tanfolyamra is jelentkezel 10.000,-ft kedvezményt kapsz a második képzés árából. Ha már befizetted a Pilates Tanfolyamot, a TestalkatElemzés csak 35.000,- ft!)

Képzésekkel kapcsolatos gyakori kérdésekre itt találsz választ: https://harmoniapilates.hu/gyakori-kerdesek-kepzessel-kapcsolatban/

Érdeklődés: horvathanita.kepzesek@gmail.com e-mail címen kérd az ismeretanyag tájékoztatóját

A szolgáltató (Horváth Anita E.V.) a „képzés” folyamatába nem tud beavatkozni, nincs befolyása a résztvevő fejlődésére, a tananyagtartalom feldolgozása a résztvevő önálló feladata, nincs interakció a képző és a résztvevő között (nem célirányos és nem szervezett), mint például

– online videótár,

– letölthető tartalmak,

– online ismeretanyagok és a hozzá kapcsolódó közösségi média csoport

– információs hírlevelek

%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close