A változásról

A tegnap esti órák után közkívánatra előtte-utána képek rólam. Az elsőn 1 gyermek után 21 évesen, a másodikon 2 gyermek után 25 évesen, majd 40 évesen amikor az edzés már szerves része volt az életemnek és végül 42 évesen edzőként.

Arról beszéltünk, hogy véleményem szerint a változásnak nincs korhatára, az akarat a kitartás és a tudatosság minden korban, persze egyénenként eltérő időben, de meghozza a gyümölcsét, ezt jól látom a különböző korosztályú vendégeimen.

És nem győzőm hangsúlyozni az órákon, hogy mennyire büszke vagyok Rátok!

A tudatos munkátoknak köszönhetően mennyi tartásváltozást, megszűnő izületi és gerinc problémát, mennyi mozgásminta-rendeződést és mellékhatásaként rugalmasabb izmokat, kerekebb popsit, laposabb hasat és elégedett, mosolygós arcot láttam már az évek során. Sikereitek újra és újra feltöltenek, erőt adnak, és inspirálnak.

Amire a pilates megtanít, az a testtudat, az önismeret fontos része.

Megtanulod irányítani a testedet, a mozdulataidat és rájössz, hogy te vagy a főnök, a hatalom önmagaddal kapcsolatban a te kezedben van, te döntöd el, hogy mit szeretnél csinálni.

Te döntöd el:

Hogy ki akarod-e küszöbölni, meg akarod-e előzni az előbb-utóbb mindenkinél jelentkező mozgásszervi problémákat? Meg akarod-e szüntetni esetleges fájdalmaidat? Akarod-e hogy ezzel együtt pozitív irányba változzon az alakod? Akarsz-e életed végéig minőségi életet élni?

És ha eljutsz odáig, hogy igen, időt adsz magadnak és átveszed az irányítást, az elme lecsillapodik fókuszáltabb lesz és a minőségi munka hatására oldódnak az izmokban a feszültségek, egyensúlyba kerül a test és lélek, jönnek a pozitív változások. Napról napra jobban fogod érezni magadat. Megtanulsz befelé figyelni, magadra koncentrálni, mert örömödet leled a saját magadnak okozott változásban.

Az önmagával elégedett embernek pedig nincs igénye arra, hogy irigykedjen, lehúzzon másokat, vagy arra, hogy akár nyílt, akár passzív agresszióval akadályozzon másokat a céljaik elérésében, hiszen eközben rengeteg energiát pazarol másokra, amit éppenséggel fordíthatna saját magára is.

Várunk szeretettel!

Horváth Anita

Stúdió Vezető

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close