Pilates Oktató Tanfolyam

A képzés átalakul, az elméleti ismeretanyagot a jelentkezők a jelentkezéskor megkapják PDF formátumban, online videó kiegészítésekkel, melyeknek kidolgozása folyamatban van. Az elméleti anyagból így lehetővé válik az otthoni felkészülés, a gyakorlati napok száma 4 helyett 3 napra csökken (péntek-szombat-vasárnap). 

Több mint 200 gyakorlat a rehabilitációs, egészségügyi szemléletűtől kezdve a funkcionális edzésig! Komplex módszer, mely alkalmas a test izomegyensúlyának helyreállítására, ezáltal a testtartás korrekciójára. Speciális hasizom technikája regenerálja a szétnyílt hasizmot! Mozgásszervi problémák esetén is ajánlott mozgásforma!

Sajátítsd el a HArmónia Pilates oktatási módszerét!

Segíts vendégeidnek, hogy kezükbe vehessék saját egészségük kulcsát!

A pilates módszer az izmok nyújtásával, erősítésével, a testközpont aktivizálásával a test izomegyensúlyát állítja helyre. Keleti és nyugati filozófiákat ötvöző szemléletével oldja a stresszt, a test és a lélek harmóniájára törekszik.

Népszerűsége hatásosságának köszönhető mivel a testet egységes egészként kezelő szemlélete miatt bármilyen izületi probléma, porckorongsérv esetén is megfelelő és egyénre szabható mozgásforma.

Nagy vendégkört vonz, hiszen a fiataltól az idősebb korosztályig bármilyen életkorban és egészségügyi problémával, különböző szinteken végezhető.

A pilates módszer oktatásának elsajátítására már számos lehetőség van, ezzel együtt különböző minőségű oktatást lehet választani.

A HArmónia Pilates Oktató Tanfolyamon nem csak gyakorlatok összességét tanulod meg. A pilates egy komplex módszer, aminek segítségével a vendég testalkatának, izomzatának, terhelhetőségének figyelembevételével egyénre szabottan lehet korrigálni a testtartást és ezzel visszaállítani a felborult izomegyensúlyt. A tananyag az egészségügyi pilates szemléletével ötvözve a különböző korú és egészségügyi állapotú vendégek részére csoportos és magán óra tartására egyaránt felkészít. Az óravezetés módszertana a testtudat fokozott kialakítására fókuszál.

Oktató: Horváth Anita edző, pilates terapeuta, BodyBalancePilates® oktató, pre- és rehabilitációs tréner

Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2020/002891

(A BodyBalancePilates® német továbbképzés, a német prevenciós törvényre támaszkodó, az ottani biztosítók által támogatott gyógykezelési lehetőség, így az egyetlen, az egészségügyben is elfogadott pilates irányzat)

A HArmónia Pilates Oktató Tanfolyam előnyei:

 • Oktatóbarát képzés: egy oktatónak mindig számolnia kell az óratartásból adódó túlterhelődéssel és annak egészségügyi következményeivel. A pilates módszer oktatása nem követel az oktatótól az óratartás közben állandó fizikai munkát, ezért bármilyen korban és terheltség mellet oktathatsz pilatest.
 • Vendégbarát képzés: elsajátítod a vendégek személyre szabott oktatását csoportos órán belül is, melynek eredménye a széles spektrumú vendégkör és a rengeteg pozitív visszajelzés, állapot javulás, hálás vendég.
 • Komplex szemlélet: képessé válsz a vendéget 3D-ben látni, észrevenni mozgásának és a mozgásszervi panaszainak összefüggéseit és ezáltal megtanítani a megfelelő korrekcióra
 • Egészségügyi szempontok: az egészségügyi pilates szemléletével tartott oktatás képessé tesz nemcsak rehabilitációs célú csoportos és magán órák tartására, hanem célzottan a medence izomzatának, a záróizmok és a mély hasizmok tréningjének oktatására, mellyel a szétnyílt hasizom, az inkontinencia és egyéb, a záróizmok gyengeségéből fakadó egészségügyi probléma is kezelhető.
 • Úttörő munka: a képzésen olyan óravezetési módszert sajátíthatsz el, amely egyedülálló módon képes fejleszteni a vendég testtudatát, életmódváltásra ösztönöz és segítséget nyújt a hosszútávú egészségmegőrzésben. A vendégek számára nem csak egy oktató, hanem támogató mentor is lehetsz.
 • Több, mint 200 gyakorlat: klasszikus és továbbgondolt gyakorlatok, amelyek lehetővé teszik pilates módszerű óra tartását férfi és női vendégek részére egyaránt, az egészségügyi szempontokat szigorúbban figyelembe vevő órától a funkcionális edzésig.
 • Referencia: Csoportos oktatóként rendkívül fontosnak tartom, hogy az általam tartott tanfolyam ár-érték aránya kedvező legyen. Illetve hogy a tanfolyam ára a későbbi oktatói munkával megtérüljön és oktatóként hosszútávú perspektívát nyújtson. Gyere és látogass el Stúdiómba bármelyik csoportos pilates órámra, ahol megtapasztalhatod oktatási módszeremet illetve felmérheted a lehetőségeidet pilates oktatóként!

A képzés alapfeltételei:

 • anatómiai ismeretek megléte (csoportos és személyi edző, masszőr, gyógytornász, szülésznő, tánctanár, testnevelés tanár stb.)
 • ennek hiányában a Testalkatelemzés Workshop Oktatóknak (1 napos képzés) megléte

(A TestalkatElemzés Oktatóknak hiánypótló szemlélete, a testalkatok és mozgásminták, mozgásszervi panaszok összefüggéseinek átlátása miatt mindenki számára ajánlott!)

A tanfolyam jellege:

 • egyéb oktatás: a képzés szakképesítést nem ad, hivatalos óra tartására csak a megfelelő szakképzettséggel rendelkező résztvevők jogosultak (edzők, oktatók, gyógytornászok, tanárok stb.)

Tematika:

 • Elméleti modul 1: A pilates alapjai, Légzés, A medence stabilizációja
 • Elméleti modul 2: Pilates és mozgásszervi problémák, Általános patológiák , Szétnyílt hasizom
 • Elméleti modul 3: A HArmónia Pilates oktatásának módszertana, Általános és klasszikus pilates óra felépítése, Kommunikáció, Vendégek csoportosítása
 • Gyakorlati modul 1: Matrac gyakorlatok kiindulóhelyzetek szerint
 • Gyakorlati modul 2: Gyakorlatok állóhelyzetben
 • a gyakorlati oktatás részeként Horváth Anita oktató  különböző felépítésű pilates órákat tart a résztvevőknek

Az oktatás időtartama:

 • 4 nap

Időpontja:

 • szervezés alatt 2021 tavaszra várható
 • A vizsga időpontját a tanfolyamon beszéljük meg.

Helyszíne:

 • HArmónia Pilates Stúdió Bp. XIV., Vezér u. 74.  2. emelet (Vezér u. Fogarasi út sarok)

A tanfolyam ára:

 • 149.000,- Ft, mely tartalmazza a vizsgadíjat.

A TestalkatElemzés Oktatóknak képzésre és a Pilates Oktató Tanfolyamra történő együttes jelentkezés kedvezménye 10.000,-Ft.

A tanfolyam ideje alatt kávéra és teára a vendégeim vagytok. Konyha helyiség, mikro van.

A tanfolyamról cikket itt olvashatsz:

https://harmoniapilates.hu/2019/12/03/az-14-napos-pilates-oktato-tanfolyam-margojara/

Érdeklődés, jelentkezés:

 • a KAPCSOLAT menüpontnál írj üzenetet!
 • a tárgy rovatba írd be a képzés nevét!
 • e-mail: harmoniapilates.hu@gmail.com
 • facebook: @horvathanita.harmoniapilates

Érdeklődj bátran, és küldöm a tájékoztatót! (A tájékoztató kérése semmilyen kötelezettséggel nem jár.)

%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close